Winkelwagen Geen producten

Tips bij het leggen van de Kronos Due Centimetri terrastegels

Het leggen van de 2 cm dikke terrastegels van 60x60 cm van Kronos Due Centimetri kan op een stevige ondergrond van aarde, die opgehoogd is met gebroken puin en zand of cement. Deze terrastegels kunnen daarnaast in de hoogte worden aangebracht op tegeldragers. Hierbij een omschrijving van de instructies en enkele tips die helpen bij het leggen van de Kronos Due Centimetri terrastegels op de meest voorkomende manier, namelijk op gestabiliseerd zand.

Stappenplan terrastegels leggen

1. Maak eerst een plan voor uw tuin, terras of andere buitenruimte. Deze geeft antwoorden op vragen als: hoe groot is het gebied wat u wilt betegelen? En hoeveel terrastegels heeft u nodig?
 
Tip: maak gebruik van onze terrastegel berekening voor het leggen.
 
2. Als het plan duidelijk is, spant u eerst een touw om het (meestal rechthoekige) gebied waarop u de terrastegels wilt leggen.

Tip: de breedte, maar ook de uiteindelijke hoogte van het gebied inclusief tegels is belangrijk om van tevoren goed uitgemeten te hebben.

3. Daarna bereidt u het zandbed voor. Hierbij graaft u ongeveer tot 20 cm diep aarde uit.

Tip: zorg voor een ‘afschot’, oftewel dat het gebied elke meter ongemerkt een kant op daalt met ongeveer 1 cm. Hierdoor voorkomt u dat u terras blank gaat liggen.

4. Plaats hierna opsluitbanden aan de randen. Een opsluitband of trottoirband is een verticale ‘muur’ die het gebied omlijst.

Tip: let op de totale hoogte van het zandbed en hou de 2 cm dikte van de terrastegels in gedachten, de opsluitbanden helpen om de definitieve hoogte te bepalen.

5. Plaats nu op de aarde een laag gebroken puin tot 15 cm en hierop een extra laag zand of cement tot 5 cm voor stabiliteit.

Tip: om te voorkomen dat het zand of cement en het gebroken puin gaan mengen kunt u geotextiel gebruiken tussen de lagen.

6. Hark het zandbed en vlak het hierna binnen het gebied zo goed mogelijk uit en maak het zo stabiel mogelijk.

Tip: maak voordat u de terrastegels gaat leggen gebruik van een trilplaat voor extra stabiliteit of gebruik een (metalen) lat bij het stabiliseren van het gebied.
 
7. Begin met ‘bestraten’, het leggen van de terrastegels in het leggebied. Plaats hierbij een voeg tussen de tegels van 3 tot 5 mm.

Tip: om alle voegen dezelfde breedte te geven en de tegels mooi op gelijke hoogte te krijgen, gebruikt u 'spacers' tussen de tegels. Tijdens het leggen van de terrastegels kunt u een straatmakerhamer gebruiken om ze op gelijke hoogte te behouden.

Tip: het is niet nodig, maar u het mooi vindt kunt u voegmiddel gebruiken tussen de tegels zoals voegzand. Zorg er wel voor dat dit goed is aangeduwd.

8. Als alles ligt, kunt u de terrastegels vegen.
 
Tip: haal eventuele resten van het voegmiddel van de terrastegels af, zo voorkomt u blijvende vlekken.

Terrastegels Kronos Due Centimetri droog aanbrengen op tegeldragers

Een snelle, schone manier om terrastegels te leggen is om deze verhoogd aan te brengen op een bestaande vloer. Hierdoor kunt u de tegels direct gebruiken en eventuele leidingen of kabels eronder laten liggen zodat water bijvoorbeeld goed wegkomt. Lees meer over het leggen van terrastegels op tegeldragers in de legbrochure van Kronos Due Centimetri vanaf pagina 20. In dit Engelse handboek vindt u ook dit stappenplan en tips voor het leggen van terrastegels met illustraties op pagina 10.

 

 

Alle bedragen zijn inclusief btw Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.